top of page

De kracht van wij

Laten we samenwerken 

Wij bouwen aan een stevig allround netwerk voor hulpverleners om cliënten beter te kunnen ondersteunen. Bouw met ons mee!

Ons dreamteam bestaat uit een bont gezelschap van mensen en organisaties die direct en indirect de zorgprofessional ondersteunen in het helpen van zijn of haar cliënt.

Op een directe manier zijn dat bijvoorbeeld maatschappelijk werkers, schuldhulpverleners, juristen, WMO specialisten en intervisie coaches. Op een indirecte manier zijn dat onder andere fondsenwervers, IT-ers, grafisch ontwerpers, tekstschrijvers, administratieve ondersteuners en al die anderen die een zorgprofessional ondersteunen een nog effectievere ondernemer te zijn.

Ben jij een Uitwijker, een Versterker of een Vrijwilliger?

Uitwijkers
 

Je bent een zelfstandig werkende hulpverlener of een hulpverlener binnen een (kleine) organisatie. Jij (of jouw organisatie) kan niet terugvallen op een groot netwerk om jou te ondersteunen om zorg te verlenen waar jij voor staat. Jij vindt dat binnen het huidige zorgsysteem de standaard molens te traag of te omslachtig malen. Voor (praktische) vragen of problemen die rechtstreeks met je cliënt te maken hebben mis je een vangnet of een sparringpartner die snel en kordaat handelt of je daarbij helpt. Ook heb je geen tijd of energie om je te verdiepen in zaken als fondsenwerving, een intervisiegroep op starten, je website goed neer te zetten en bij te houden etcetera. Je zoekt een dynamische en daadkrachtige groep professionals om, op basis van wederkerigheid, deel van uit te maken en een beroep op te kunnen doen om jouw professionele invloed te versterken.

Ja, ik ben een Uitwijker!

Versterkers
 

Versterkers zijn organisaties die de professionele hulpverlener versterken. Dat kan op verschillende manieren; zowel een (rechtstreekse) ondersteuning, waar de cliënt mee geholpen is, als ondersteuning waarbij de hulpverlener zich tot een betere ondernemer kan ontwikkelen of die het ondernemerschap makkelijker maakt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een stichting die cliënten helpt om uit de financiële ellende te raken, het nationaal fonds kinderhulp, een administratiekantoor, een marketingbureau, stichting reis met je hart of misschien jouw organisatie? Een dynamisch netwerk van veel verschillende versterkers zorgt ervoor dat er steeds een juiste match is, waar de hulpverlener, de cliënt en ook de organisatie zelf voordeel van heeft.

Ook hier geldt het butterfly-effect: een kleine ondersteuning kan al een wereld van verschil betekenen!

Ja, ik ben een versterker!

Vrijwilligers
 

Je bouwt graag mee aan een stevig UitwijkTeam, maar je bent geen hulpverlener of versterkende organisatie. Je bent goed in bijvoorbeeld het bijhouden van social media, het uitvoeren van kleine klussen, in administratie, het besturen van een busje, als luisterend oor of je hebt een andere specialiteit.
Het UitwijkTeam werkt ook graag met jouw vrijwillige inzet. Soms op regelmatige basis, zoals bij het bijhouden van social media, soms op afroep zodat we jouw expertise kunnen koppelen aan een specifieke vraag van een hulpverlener. Misschien heb je een bedrijf dat een bijdrage wil leveren. Hoe mooi zou het zijn wanneer er op aanvraag een of twee keer per jaar medewerkers beschikbaar zijn om een kamer te behangen, een laminaatvloer te leggen of kozijnen te schilderen?

Ja, ik ben een vrijwilliger!

Uitwijker_blauw.jpg

Uitwijkers

Zorgprofessionals

Versterker_blauw.jpg

Versterkers

Samenwerkende organisaties

Vrijwilliger_blauw.jpg

Vrijwilligers

Betrokkenen

bottom of page