top of page

Hoe ideeën realiteit worden, De UitwijkWinkel on tour.

Enkele weken geleden had ik een kennismakingsgesprek met Nico van Splunter die in Spangen de weggeefwinkel heeft opgestart. Super leuk initiatief! Diezelfde week werd ik benaderd door verschillende mensen die kinderkleding over hadden, of ik daar iemand blij mee kon maken. Nu is de intentie om niets op te slaan, want we willen geen kringloopwinkel worden, maar vraag en aanbod direct in 1 deal matchen, snel en simpel.

Helaas de aangeboden maten kon ik niet kwijt, terwijl ik wel 2 vragen voor kinderkleding had ontvangen. Hmmmm, grrrrr, tssssja.

De week erna las ik in een nieuwsbrief dat je bij de postcodeloterij aanvragen kon doen voor buurtinitiatieven en toen vielen de puzzelstukjes in elkaar. Hoe zou het zijn als we vraag en aanbod van kinderkleding direct in de wijk gaan matchen!?!?!?!


Op een A4 een plannetje geschreven met begroting en bij de Postcodeloterij ingediend. Inventariserende gesprekken in mijn netwerk gehad en iedereen vond het leuk.


Plan is elke 3 à 4 weken op een andere locatie De UitwijkWinkel voor gratis kinderkleding te organiseren. Iedereen kan kleding brengen, halen, ruilen, GRATIS. Vrijwilligers gaan deze draaien. We zijn dinsdag tm zaterdag open van 10-17u. Als je kleding komt brengen vragen we je dit even op haakjes te hangen en een kaartje te beschrijven met maten, dat scheelt ons veel (sorteer) werk.


Afgelopen donderdag kreeg ik bericht van de Postcodeloterij, de aanvraag was goedgekeurd, succes met je project.


Okee, idee is nu rond, nu de organisatie.

Rekken en kledinghaakjes. Google is my best friend. Van links naar rechts, onder tot boven gezocht. Eerste 700 haakjes zijn besteld. Op een veilingsite heb ik 23 rekken van een failliet Miss Etam filiaal gekocht. Nu de inname. Buurtcoach Amanda was direct enthousiast en ik kom tenslotte uit Overschie, dus de eerste winkel doen we hier. Amanda wil de komende weken wel als aanneem punt fungeren. Ma-di-do-vr 12.00-16.00u kunnen mensen kleding in komen leveren (ook hier graag even helpen en de kleding op de haakjes hangen). Haar enthousiasme is aanstekelijk, er zijn ook al vrijwilligers die mee willen helpen.

Helaas is het huis van de wijk niet beschikbaar als winkellocatie, maar er ligt al een lijntje met Thijs van Pameijer (wij komen elkaar regelmatig tegen als we onze hondjes uitlaten, zo groeit netwerk ook). Thijs was ook gelijk enthousiast, moest even gepast en gemeten worden met de agenda in de locatie, maar vandaag hebben we akkoord de winkel kan van 11 tot en met 30 januari op de locatie aan de Hoornweg neerstrijken.

Er zitten ook al wat ijzers in het vuur voor andere locaties. Nu nog klanten!402 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page